Sunday, 22 January 2012

How to share a campaign in SAYS.MY ^^

Salam you guys
Kali ni, Ika nk share satu tips DO & DON'T in sharing a campaign in says.my 
Let's we look together dear =)

DON'T :


Using automated methods to generate clicks on your link.

Using misleading messages to gain clicks on your links

Emailing people you don't know 

Asking other users to click on your links

Posting your link on shout boxes, comment & discussion forum

Posting your link on campaign's website

Posting your link on says.my & says.my facebOok page

Posting several links at one ago.

What You Should Doing??
Doing Like this
YOU'RE AWESOME!!!

So,utk tips membuat iklan di SAYS.My ni kite kna la sme2 follow their policy k, jgn smpai kna BANNED! =) daa~


Saturday, 21 January 2012

Part 2 Pashmina tutOrial

Salam =)
jOm try 2nd style plak ^^


Hasilnye o_O!

Pesanan Penaja.."Ingat bergaya2 jgk yg penting menutup aurat ye syg2 Ika semua.."  =)



Simple Pashmina style 1

Salam semua =)
entry kali ni Ika nak share first style pashmina kt semua kwn2 yg gemar menggayakan selendang pashmina
jOm kite tengOk same2 ^^



Tarraaa....simple kan! =) so korang ladies jgn risau x payah duk lame2 depan cermin, dalam 5 minit pun leyh bersiap sekemas ni ^^, utk pape yg musykil leyh anta comments kt Ika,pe yg Ika leyh share,ika share ye =D


Thursday, 19 January 2012

Real life barbie doll =D

Salam
Ika ade bce blog seorang gadis belasan tahun ni
tersangat cantik + comel
americal girl & korean + china lOoking ^^


:: dah tak nampak beza barbie doll & perempuan ni ::
Subhanallah, indahnya ciptaanMU <3


Definisi kecantikan bagi saya ^^

Salam semua =)
Wow, teruja Ika tengok Naturactor Collections buat contest khas bagi menghargai pelanggan-pelanggannya iaitu CONTEST UNTUK BLOGGER DARI NATURACTOR COLLECTIONS ni =)

Mari baca copy & paste contest ni :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cara penyertaan:
1. Anda haruslah seorang BLOGGER yang mempunyai BLOG sendiri.
2. Mesti menjadi FOLLOWER kepada blog NC ini. Ada jugak hadiah utk follower bertuah tau! So, mmg xrugi follow blog NC ni :)
3. Letakkan banner "CONTEST UTK BLOGGER DARI NATURACTOR COLLECTIONS" kat bawah ni dan LINK kan ke blog NC.
4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk:

"Definisi kecantikan bagi saya" 

dan panjang entry tersebut hendaklah maximum 150 patah perkataan. So, entry tersebut (yg memperkatakan ttg definisi kecantikan tu) mestilah ringkas dan padat.
5. Tag sekurang2nya 3 org blogger lain dan make sure diorang tau ya! hehe :)
6. Tinggalkan link entry blog anda di ruang komen di bawah ni ya!

Tarikh tutup penyertaan: 1 Februari 2012

Tak sabar jari jemari Ika nak menaip, al maklum la sudah berkurun lama tinggalkan profession mengarang ni ^^ 
Entry kali ni Ika nak cerita & kongsi sikit tentang "Definisi Kecantikan bagi saya"..so, camni la dia karangan Ika yang mengandungi 150 patah perkataan =)

" Kecantikan merupakan sesuatu yang sangat subjektif, bagi Ika setiap orang mempunyai definisi kecantikan masing-masing. Kebanyakan orang, kecantikan itu bersifat luaran.Kulit yang halus dan cantik. Putih gebu bak bidadari, dan badan kurus serta seksi. Bagi Ika, luaran itu cuma dinding penghias penghilang seri. Lebih menarik diperhati ialah isi hati iaitu dengan berbudi bahasa dan indah budi pekerti. Ibu bapa Ika sayangi dan adik beradik Ika kasihi, kerana itulah kecantikan yang sejati. Justeru tiada istilah yang dapat menetukan standard kecantikan yang sebenar. Jika ada yang menyatakan kita hodoh, biarkan kerana yang penting adalah bagaimana kita beri definisi kecantikan kepada diri sendiri. Kita adalah orang yang bertanggungjawab menentukan erti kecantikan sebenar. Ika pasti, kecantikan ada dalam diri masing-masing, yang tidak akan difahami oleh orang lain. Oleh itu, berpeganglah kepada kecantikan itu dan jadi diri kita yang sebenar kerana itu yang lebih penting."

(142 patah perkataan)

Sekadar berkongsi pendapat, jom kawan kita same2 mendefinisikan kecantikan ^^

Ika ajak 3 blogger lain join ^^
****************************************************************


Wednesday, 18 January 2012

Persiapan ke KDSI Lumut

Salam semua =)

Bermula 30/01/12 hingga 10/02/12, Ika akan menghadiri kursus bakal pegawai Pasukan Simpanan TLDM di KD Sultan Idris 1, Lumut. Kursus yang bakal di hadiri ni adalah satu syarat untuk ditauliahkan sebagai Pegawai Simpanan TLDM.

Perasaan dup..dap..dup..dap.bakal menguji mental & fizikal Ika. Cuti sem kali ni hanye sempat selama lebih kurang 2 minggu je..apekan daya *Sedia Berkorban!!*

Perlu menyiapkan 100% persiapan seperti pakaian renang, kasut kawad, baju Delta & banyak lagi aksesori untuk ke Lumut.
Apa yang duk bermain di kepala sekarang ialah macam mana kursus pasukan ketenteraan ni? hrmmm....dah tentu tak sama dengan kursus2 lain.

Entry kali ni, Ika nk share dr slh stu blog yg Ika bace, pengalaman di KDSI :

"Suasana sekitar pintu masuk dari arah bandar lumut begitu tenang & mendamaikan jiwa walaupun kami semua tahu, kursus yang bakal kami ikuti iaitu kursus bakal pegawai PSSTLDM, boleh dikatakan begitu memerlukan persediaan mental & fizikal yang kuat sebelum memasuki pintu pagar KDSI 1. Untuk makluman, KDSI sebelum ni adalah kolej tentera laut.

Rutin kami di sana, pukul 5 pagi sudah siap sedia di padang kawad untuk mengikuti EMA iaitu "every morning activity." Selama 1 jam kami di ajar cara bersenam, berlari yang kebiasaannya 2.4km, & pelbagai aktiviti sukan lain. Pada sebelah pagi dari 7.30 pagi hingga 2 petang, kami mengikuti kelas teori seperti persenjataan, navigasi, kapal, dan asas dalam TLDM. Memang menyeronokkan kerana banyak perkara yang boleh belajar & ilmu baru yang boleh di timba di sini. Sebelah petang pula bermula 3.30 petang di kala panas terik, kami berlari 'Base round, 2.4km, wall climbing, bersukan, berenang. Memang menyeronokkan.

Dari segi pegawai di KDSI 1, memang mereka begitu professional, kemas & disiplin mereka "tip top' & sentiasa dalam keadaan siap sedia walaupun ada yang bertugas 24 jam. 
Antara lain yang boleh dikongsi bersama semasa berada di sana adalah kebersihan tandas, dalam tandas di sana boleh di buat tempat makan, kering, wangi & sedikit kotoran pun tiada.Ini kerana kebersihan bagi navy begitu dititikberatkan di kem kerana mereka akan aplikasi ke atas kapal pulak..."



:: Gewd Luck ::



Taman Seribu Bunga

Salam yOu alls ^^
pernah dengar tak nama taman ni??
hehe bagi sape2 yang tak pernah dengar jOm mai melaka
cantek bnyak bunga2 segar kt sni ^^


=) Seronok berphotoshOOt 


>>So, bagi spe yg inginkan kedamaian + cuci2 mata kite ngn keindahan bunga-bunga yg amat colourfuL leyh la bwk keluarga mai ^^ <<


Pengiraan tahun mengikut tahun Islam sebenar

Salam
Jom kira umur kita ikut tarikh Islam sebenar 

1.Klik ISLAMCITY

2. Masukkan kelahiran korang

3. Dapatkan tahun kelahiran hijrah korang & tolak pada tahun hijrah ni
tengOk contoh ni :


Ika lahir tahun 1412 hijrah & sekarang sudah 1434

Umur Hijrah (Islam) : 1434-1412 = 22 tahun
Umur Masihi : 2012-1991 = 21 tahun

* Cara mudah untuk pengiraan dengan cepat ialah tambahkan setahun daripada umur masihi kita....=)



Lawak sungguh =D

Salam
selamat pagi semua =)
jOm Ika nak share video ni
kite tengOk same2

video

>Kreatif kan ^^<


Unik kan!

Salam
sebelum Ika menutup mata untuk tidur di katil Ika yg empuk
jOm tgOk pic ni
speechless 0_0!


teringat kisah Nabi Musa menggunakan tongkat membelah lautan
hrmmm, masih memikirkan klu hujan lebat, bnjir & ombak tggi pe ea akan jadi
hnya Allah sahaja yang mengetahui
~nite~


Jom try ^^

Salam
hehe td Ika ade tgk kt FB
jOm yOu guys cuba ni
kOrang ikut step2 di bawah ni ye =)

1. Ambil 3 nombor terakhir nombor telefon korang
contoh : 011 1111234 ambil "234" sahaja

2.Buat macam ni -->@*[234:0]

3. Buang tanda *

4. Try kat bahagian komen ni!! :)  >Ika<

>Selamat mencuba, dah cuba t reply kt Ika ye,Ika gtau pe yg Ika dpt =)


Azam Tahun Baru 2012

Salam semua
Alhamdullillah.syukur kita masih lagi mampu bernafas
& masih tak terlewat lagi Ika nk list kan azam tahun baru 2012

Delete Dosa
Upload Pahala
Download Kesabaran
Upgrade Keimanan
Browsing Kebaikan
Update Amalan
ShutdOwn Permusuhan
Restart Persaudaraan
Selalu onlinekan hati kita di Jalan Allah S.W.T
Awas Virus setan agar software hati & Jiwa menjadi tenang


P/s : Renung-renungkan & selamat beramal ^^


Dara Edisi 1 Januari 2012

Salam 
selamat malam semua =)
Untuk entry malam ni Ika nk share pasal majalah dara bulan ni
mesti gadis2 di luar sne suka baca majalah ni kan..kan..kan??
^^

hye ladies =D
Korang ade beli tak majalah dara Edisi Januari 2012 ni? ehem..ehem ^_~
Beli la...chewahhh smbil 2 leyh tambahkn ilmu kan!
Bagi spe2 yang dah miliki majalah ni,ade perasan tak piC Ika,tapi kecik je 
Actually,terkejut jgk coz member Ika gtau ika terpilih memasuki ruangan "Gaya Tudung Pilihan EditOr"
thanks pada Cik Ika kecik yg gtau 2 =)
Keesokkan girang bik kg,trus sambar majalah dara ni kt kedai tnjk kt akak2 ika..hehe..
Dup dap dup dap rse,ohhhh rupenye pic Ika ni yg terpilih!

huhu..terima kasih puan editor..sebab sudi pilih pic Ika yg x sbrapa ni 
xie xie!!
Syukran..alhamdullillah
yg bertanda bintang tak silap ika akan dapat hadiah daripada www.adreesyacute4u.blogspot.com
Malu jugak terpilih,ingatkan xde yg prsn, hehe x sgka kwn2 Ika ramai plak perasan
terima kasih semua <3

Thursday, 12 January 2012

Special Gifts

Salam
Satu info khas utk ladies di luar sne yg ade pacar ^^
hehe nk tnye ni, korg mesti time hari2 special dpt GIFT kn dr buah hati pengarang jntung korg kn!
2 la seronok je tgk,jealOus au Ika diwtnye =D
Utk pengetahuan korang mksud pemberian lelaki kepada perempuan :

Jam Tangan : Tanda mengingati setiap masa & waktu
Cincin : Tanda ikatan kasih yang abadii
Gelang : Tanda Mesra
Rantai  Leher : Ikatan cinta yg perlu perhatian
Subang : Tanda penghargaan & penghormatan
Kasut : Sentiasa mengambil berat / prihatin
Pakaian / Kain : Semoga kasih berkekalan & dekat selalu
Payung : Tanda kasih sayang & sentiasa ingin melindungi
Minyak wangi : Tanda cinta
Bingkai gambar : Sentiasa merindu & tak ingin berjauhan
Buku : Sifat terbuka & bertolak ansur
Bunga : Tanda sayang
Coklat : Semanis cintamu
Lagu / CD / Kad Ucapan : Mengabadikan cinta & kenangan
Sejadah & Al-Quran : Menyayangimu dunia & akhirat
Handphone : Hubungan sentiasa dekat

Tetapi hadiah yang paling di nantikan oleh setiap perempuan adalah

Masuk meminang & menikahi dia >> Tandanya si dia benar-benar ikhlas & mencintai kamu =)


20 Tips to reduCe streSs

Salam semua
korang stress???
dah2 xmo stress2 kite sme2 amalkan 20 tips untuk hilangkan stress ye ^^

1. Utamakan our priorities.
2. Hanya fikirkan 1 perkara je dalam 1 masa
3. Ade matlamat yang jelas
4. Bersenam
5. Makan secara sihat
6. Merancang sebelum melakukan sesuatu perkara
7. Mendengar muzik
8. Tidur yang cukup
9. Selalu senyum * tak salahkan dpt pahala lg* ^_^
10. Jauhi penyebab stress
11. Lakukan hobi yg korang suka
12. Jalan2 shOpping *ngee~
13. Kurangkan pengambilan kaffein
14. Cuba lakukan aromaterapi ^^



* Luangkan masa bersama MR. Teddy *


Keindahan Matematik ^^

Salam
alhamdulillah hari ni,bru je hbis final exam...
so,now ika nk hbiskn mse update my new entry =D
Ika ambil dri FB ni,so amazing...
jOm tengOk sme2 =)

Sekarang tengok ni

Kalau
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Digambarkan sebagai
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

KERJA KERAS
11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1 = 99%

HARDWORK
8 + 1 + 18 + 4 + 23 + 15 + 18 + 11 = 98%

KNOWLEDGE
11 + 14 + 15 + 23 + 12 + 5 + 4 + 7 + 5 = 96%

SIKAP
19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9 = 96%

Dalam English

ATTITUDE
1 + 20 + 20 + 9 + 20 + 21 + 4 + 5 = 100%
>> So, attitude adalah perkara  utama untuk mencapai 100% dalam hidup kita ni. Jika kita bekerja keras sekalipun tapi jika attitude teruk,still kita tak dapat capai 100% lagi

Tapi

LOVE OF GOD
12 + 15 + 22 + 5 + 15 + 6 + 7 + 15 + 4 = 101%
atau

SAYANG ALLAH
19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101 %

* Cinta ALLAH cinta ABADI * ^^



Tuesday, 3 January 2012

Ideal ke?

Salam
Nak tau x berat u aLL Ideal ke x, moh try link ni ^_^ GAYA HIDUP SIHAT
My weight =D

>>Memerlukan 4kg lagi utk berat ideal ;)<<


Semua di atas Hak Milik Cik Ika =)