Thursday, 31 May 2012

Kesalahan Muslimah dalam berhijab

Assalamualaikum
Jom kaum2 muslimah kita sama2 check
Yg mna ade kite sama2 baiki tau ^^
#1 Pakai tudung tapi nampak rambut (tak pakai anak tudung)

#2 Pakai tudung tapi pakai legging (ketat)

#3 Pakai tudung tapi baju pendek (tak tutup pinggul)

#4 Pakai tudung tapi baju jarang (tak pakai inner)

#5 Pakai tudung almost perfect tapi nampak kaki (tak pakai stoking)

#6 Pakai tudung tapi pakai baju lengan pendek/lengan tiga suku

#7 Pakai tudung tapi tak tutup dada (common problem)

#8 Pakai tudung tapi nampak leher (sebab nak tunjuk perhiasan)

#9 Pakai tudung tapi sanggul tinggi (macam bonggol unta)

#10 Pakai tudung tapi ber-make-up tebal (tabarruj)

2 comments:

Cik Rongoks said...

btol tu :)
yg paling best no 2 tu..
baik xyah pakai tudung kalau nak pakai legging.

:: Ika :: said...

yup,btul sakit mata je kan =)

Post a Comment

time kaseh kawan-kawan ika yang baek hati =D

Semua di atas Hak Milik Cik Ika =)