Saturday, 18 June 2011

Kenangan Bersamamu Ayah..

salam =)


         Hari ni merupakan hari bapa..Dekat FB & twitter dah bnyk Post pasal dad masing2. Ade yang happy, sedih n kelakar. Seronok kan if kalau sekarang kite masih ade peluang peluk & cium ayah kite kn?yupp..mesti ade orang cakap "Allah s.w.t lebih sygkn my dad..."yup..Ika redha..
Sedih sgt2 bile orang yang kite syg tinggalkan kite untuk selama-lamanya..memang rindu x terkata kat ayah, kalau boleh nak suruh ayah balik..Memang x baek Ika wat camni kesian ayah kt kubur..Mungkin hanya yang dah rasa cm Ika rasa ni je tau cmne sebaknye perasaan ni..
        Dulu bile teringat pengorbanan ayah yang sanggup keje overtime, pilu je rse..Tapi mase tu Ika cume tau mintak macam2, mungkin sebab tu ayah sanggup kje overtime utk penuhi permintaan anaknya..
Ika sedeyh sebab tak sempat nak balas pengorbanan ayah, nak bagi kesenangan kt ayah.Yang paling Ika ingat senyuman ayah bile ika dapat keputusan cemerlang untuk UPSR dan PMR..
Dulu ayah selalu bwak ika jalan2 & ape2 yang ika nak mesti ayah belikan..Rinduuuu sangat saat tu..Kadang-kadang memang tak siapa pun boleh faham =_=
           Ayah koma mse seminggu hari jadi Ika .mse tu Ika tingkatan 4...Mse ayah koma Ika bisikkan kat telinga ayah suruh ayah kuat, ayah leyh sihat & jangan tinggalkan ika...Mungkin benarlah Allah lebih menyayangi ayah..
Selama 4 tahun kehilangan ayah & selama 4 tahun juga sambut hari bapa tanpa seorang ayah, Ika sebagai anak hanya mampu sedekahkan Al-Fatihah, Yasin, & dOa..Wat yang masih ade ayah, sementara ade peluang berikanlah yang terbaek. Semoga hari bapa kali ni menjadi kenangan paling indah bagi yOu all satu hari nanti..
Untuk para bapa/ ayah/ daddy....
"SELAMAT HARI BAPA"..

Kalau boleh Ika nak seseorang yang penyabar & penyayang cam arwah ayah menjadi teman suka & duka Ika~


4 comments:

`ainun mardhiah said...

sabar ea asma. doa anak yg solehah tu didengar Allah selalu :)

:: Ika :: said...

amin..time kasih Ainun Insya-Allah =)

Mart_Thin said...

btol tu..jgn sdey2..smntra org yg kite syg hidup,kite jge mereka baik2 ea..yg da pergi kite doakn utk mereka=]

:: Ika :: said...

yup time kaseh Insya-Allah sebagai anak Ika xkn lupe dOakan ke2 ornag tua ika =)

Post a Comment

time kaseh kawan-kawan ika yang baek hati =D

Semua di atas Hak Milik Cik Ika =)